Pripremimo se za župni blagdan

Blagdan Marije Pomoćnice je u utorak, 24. svibnja. Tom prigodom, u Jubilarnoj godini Milosrđa, na sam župni blagdan će i u našoj crkvi biti otvorena vrata milosrđa te će biti moguće dobiti potpuni oprost.

 IZVANREDNI RASPORED ISPOVIJEDANJA
(16. – 23. svibnja 2016., svakodnevno u ispovjedaonicama u crkvi)

9:00-10:00      (ispovijedaju don Ivan Š. i don Rudi B.)
16:00-18:30    (ispovijedaju don Marko P. i don Marijan L.)

POTPUNI OPROST GRIJEHA

U Godini milosrđa, u našoj nadbiskupiji moguće je primiti potpuni oprost grijeha na dan proslave zaštitnika župe. Potpuni oprost vremenite kazne za grijehe može se odnositi na vlastite grijehe, ali i na duše pokojnih. Da bi se primio oprost, Crkva upozorava da je potrebno:

  • ispovjediti se
  • pričestiti se
  • izmoliti molitve na nakanu Svetoga Oca prigodom hodočašća u jubilejsku crkvu. To mogu biti molitve: Vjerovanje, Oče naš, Zdravo Marijo (ili drugi marijanski zazivi), Slava Ocu.

Stoga, u pripremi za naš župni blagdan Marije Pomoćnice, 24. svibnja 2016., svećenici će vam biti svakodnevno na raspolaganju za sakrament ispovijedi od 16. do 23. svibnja, prema navedenom rasporedu. Molimo, nemojte čekati posljednji trenutak!

Idealan i Bogu mio blagdan Marije Pomoćnice biti će ako se svi župljani na 24. svibnja dostojno pričeste. To bi bio izvor velikih milosti za cijelu našu župu!

Vaš,

don Ivan Šibalić