Preminula s. Mila Begić

S. Mila Begić, redovnica Školskih sestara Franjevki Krista Kralja, preminula je u četvrtak 12. siječnja 2023. godine u Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“ u Zagrebu u 70. godini života i 51. godini redovništva.

S. Mila rođena je 7. listopada 1953. u Gracu Posuškom. U novicijat je primljena 12. kolovoza 1972. u Bijelom Polju (Potoci) pokraj Mostara gdje je 12. kolovoza 1973. položila prve zavjete, a doživotne pet godina poslije, 11. kolovoza 1978.

Njen prvi boravak u Zagrebu odnosno našoj župi, bio je od 1982. do 1987. Nakon deset godina ponovno se 1997. vraća u Zagreb gdje ostaje sve do smrti.

Generacije učenika i roditelja pamte s. Milu kao vjeroučiteljicu u OŠ Josipa Račića u kojoj je djelovala od 1997. do 2018. kada je otišla u mirovinu.

S. Mila uvijek je bila prisutna sa svojim učenicima na nedjeljnim misnim slavljima. Izvrsno je poznavala svoje učenike i brinula za dobro njih i njihovih obitelji.

Gospodinu zahvaljujemo na daru s. Mile preko koje je učinio silna dobra posebno za naše župljane i župu.

U našoj župi služiti ćemo i misno slavlje za pokojnu s. Milu o kojemu ćemo vas obavijestiti na misnim slavljima, internet stranici župe i facebook stranici župe.

Školskim sestrama franjevkama iz zagrebačke zajednice i cijele Provincije Svete Obitelji izražavamo sućut.

Počivala u miru Božjem.