Sretan i blagoslovljen Uskrs

Dragi župljani,

danas svetkujemo Uskrs! S radošću se spominjemo uskrsnuća Gospodina našega Isusa Krista. Njegovo uskrsnuće nas raduje jer vjerujemo – ako je uskrsnuo On, uskrsnut ćemo i mi. Svetkovina Uskrsnuća Kristova budi u nama vjeru u naš život vječni.

Ovih dana, naročito tijekom svetog Trodnevlja, puno smo slušali o svemu što je prethodilo Uskrsnuću Kristovu. Slušali smo o farizejskim zavjerama, o Judinoj izdaji, o napuštenosti Kristovoj u Getsemanskom vrtu, o nepravednoj osudi, o bičevanju, krunjenju trnovom krunom, padovima pod težinom križa, otimačini i razgolićenju Kristovu, razapinjanju i smrti Kristovoj na križu. Katolici cijeloga svijeta, pa tako i Katolici u Hrvatskoj, prolaze ovu i slične agonije i dan danas. Obistinjuju se Kristove riječi: ”Ako vas svijet mrzi, znajte da je mene mrzio prije nego vas. … Sjećajte se riječi koju vam rekoh: ‘Nije sluga veći od svoga gospodara.’ Ako su mene progonili, i vas će progoniti.”  S druge strane, danas, na svetkovinu Uskrsa, spominjemo se da muka i smrt nemaju posljednju riječ. Na kraju nas čeka Uskrs! Ako je Gospodin naš uskrsnuo, i mi ćemo jednom uskrsnuti s njim!

Zato, dragi vjernici, s ljubavlju prihvatimo sve tegobe ovoga svijeta – izdaje, osude, muku, pa i samu smrt. Moramo imati vjeru da je Gospodin naš pripravio za nas mnogo stanova.

Sretan i blagoslovljen Uskrs žele vam Vaši salezijanci

don Mario Bobić, župnik