Župa zahvalila don Ivanu i don Marijanu

Oproštaj don Ivana Šibalića i don Marijana Lovrića s našom župom bio je vrlo emotivan, možda i više nego što smo očekivali. Zasuzilo je oko mnogima dok su don Ivan i don Marijan zahvaljivali, i dok su njima bile upućivane zahvale.

Ovdje donosimo tekst zahvale don Ivanu i don Marijanu, a video snimku misnog slavlja možete pogledati ovdje.

“Dragi don Ivane, povjereniče za pastoral mladih, ravnatelju ove zajednice, provincijalni ekonome, župni ekonome, župniče i što šta još, ali nadasve u salezijanskom duhu za sve one koje si pričestio, ženio, čiju si djecu krstio, ispovijedao, približio Bogu i duhovno vodio – dragi prijatelju. Poznate su tvoje rečenice da ne valja nikoga hvaliti da se ne umisli i da oni koji te hvale ti ne žele dobro, pa te mi ne želimo hvaliti, nego zahvaliti se na svemu što si učinio tijekom ovih 12 godina na Knežiji od kojih 6 kao župnik ove velike i složene župe. Mnoge si stvari u Duhu nastavio, mnoge pokrenuo uz veliko sudjelovanje naroda, ali vjerujemo da najveće što ostavljaš novom župniku je narod koji se redovito ispovijeda, pričešćuje i moli Boga. Želimo ti da, gdje god da te poslušnost poglavaru pošalje, Bog radi s tobom ono što je biskup rekao na tvome ređenju: Djelo što Bog s tobom započe, neka i dovrši. Neka te Bog blagoslovi i čuva Blažena Djevica Marija Pomoćnica, a na Knežiju si uvijek dobrodošao. Hvala.”

“Dragi don Marijane, dragi župni vikaru i dragi ispovjedniče. Kolike ste samo duša sproveli i uplakanih utješili u ovih nekoliko godina. U ova teška vremena uvijek ste bili za veselje na našem igralištu. Svatko će vas pamtiti po živim pričama i po širenju pobožnosti prema Presvetom Srcu Isusovu i Marijinom u ispovijedima. Dao Bog da vas budu pamtili kao proroka i sve što želite se izgradi na našoj Knežiji. Možemo vam obećati da ćemo, kako vi to kažete, držati direktnu liniju s onim gore za što molimo i vas. Želimo vam sve najbolje u Belom Manastiru, neka vas blagoslovi dragi Bog i čuva naša Majka. Hvala vam.”