Izvanredna devetnica Mariji Pomoćnici kršćana

S obzirom na izvanredno stanje stvoreno širenjem corona virusa u većem dijelu svijeta, Vrhovni poglavar Salezijanske družbe don Angel Fernandez Artime, poziva salezijance, pripadnike Salezijanske obitelji i mlade da obnove povjerenje u Mariju Pomoćnicu kršćana slijedeći primjer don Bosca u sličnim okolnostima.

Vrhovni poglavar predlaže da se moli izvanredna devetnica od 15. do 23. ožujka i da se zaključi 24. ožujka mjesečnim spomendanom Marije Pomoćnice.

Uz molitvu devetnice priložene su i molitve za izbavljenje od corona virusa i molitva posvećenja svijeta Mariji Pomoćnici kršćana.

Kako moliti:

Očenaš, Zdravo Marijo, Slava ocu,

zaziv Budi svaki čas hvaljen i slavljen Isuse u Presvetom oltarskom sakramentu,

Zdravo Kraljice,

zaziv Marijo Pomoćnice kršćana, moli za nas!

Nakon što se sve molitve izmole tri puta, završava se molitvom Marijo, moguća Djevice koju je sastavio sv. Ivan Bosco, a glasi:

Marijo, moćna Djevice!

Ti velika i slavna obrano Crkve!

Ti osobita pomoćnice kršćana!

Ti koja obraćaš neprijatelja, ti koja uklanjaš krivovjerja,

ti nas prati svojom majčinskom zaštitom,

priteci nam u našim potrebama,

a u času naše smrti primi nas u vječnu slavu Očeva kraljevstva.

Amen.

Molitva za izbavljenje od corona virusa

Svemogući i vječni Bože, iz Tebe čitav svemir crpi snagu, postojanje i život, zato dolazimo k Tebi dozvati Tvoje milosrđe jer i danas živimo u našoj ljudskoj krhkosti dok nas zahvaća virusna epidemija.

Mi vjerujemo da Ti vodiš tijek ljudske povijesti i da Tvoja ljubav može promijeniti našu budućnost na bolje u kakvom god stanju da jesmo. Zato Tebi povjeravamo bolesne i naše obitelji: da otajstvo Uskrsnuća Tvoga Sina pruži spasenje i olakšanje njihovome tijelu i duhu.

Pomozi svakome u našem društvu da svoj posao vrši jačajući duh solidarnosti. Budi oslonac liječnicima i zdravstvenim djelatnicima, odgojiteljima i socijalnim radnicima u vršenju njihovih dužnosti.

Ti koji si nam utjeha u umoru i oslonac u slabosti, po zagovoru Blažene Djevice Marije i svih Svetih liječnika i iscjelitelja drži svo zlo daleko od nas.

Oslobodi nas epidemije koja nas je zahvatila da možemo mirno nastaviti s našim uobičajenim aktivnostima i da slavimo Tebe i zahvaljujemo Ti obnovljena srca.

U Te vjerujemo i svoje molbe Tebi upućujemo Gospodine Kriste. Amen.

Posvećenje svijeta Mariji Pomoćnici Kršćana (24. ožujka 2020.)

Najsvetija Bezgrješna Djevice Marijo, naša nježna i moćna Majko kršćana, tebi se potpuno posvećujemo da nas vodiš k Gospodinu. Tebi predajemo svoj duh sa svim njegovim mislima, naše srce s ljubavlju, naše tijelo sa svim osjećajima i snagama koje imamo, i obećajemo da ćemo uvijek sve činiti za veću slavu Božju i spasenje naših duša.

Ti, jedinstvena Djevice, koja si oduvijek bila Majka Crkve i Pomoćnica kršćana, nastavljaš biti prisutna među nama posebno ovih dana.

Prosvijetli i daj snage biskupima i svećenstvu, drži ih ujedinjenima i poslušnima Papi, nepogrješivom učitelju; uvećaj svećenička i redovnička zvanja kako bi i putem njih kraljevstvo Isusa Krista ostalo očuvano među nama i proširilo se do svih krajeva zemlje.

Još jednom molimo tebe draga Majko da svoje milostive oči uvijek držiš na mladima izloženima tolikim opasnostima, na grješnicima i umirućima.

Budi svima, Marijo, slatka nada, Majka milosrđa, Vrata raja. Molimo te i, velika Majko Božja, za nas. Nauči nas svojim vrlinama, posebno svojoj anđeoskoj skromnosti, dubokoj poniznosti i gorljivom dobročinstvu.

Marijo Pomoćnice kršćana učini da svi budemo okupljeni pod tvojim Majčinskim plaštom.

Dopusti da te u kušnjama uvijek zazovemo s povjerenjem: neka nam misao na tebe – tako dobru, ljubaznu, dragu, spomen na ljubav koju donosiš svojim štovateljima – pruži takvu utjehu koja će nas voditi pobjedi protiv neprijatelja naše duše, u životu i smrti, kako bi smo mogli biti tvoja kruna u predivnome Raju. Amen.