Hodočašća mladih u Torino krajem travnja i sredinom kolovoza

Prigodom 200. godišnjice rođenja svetog Ivana Bosca organizira se hodočašće za mlade (16-29 godina) u Torino gdje će biti organiziran posjet prvom oratoriju u Valdoccu gdje se nalazi bazilika Marije Pomoćnice, crkva Sv. Franje Saleškog, Pinardijeva kapela, Don Boscova soba i druge prostorije iz toga doba koje su sada muzej. Posjetit ćemo i Colle don Bosco, mjesto gdje se nalazi Don Boscova kuća u kojoj je živio, bazilika Don Bosca i misionarski muzej. Obići ćemo mjesta gdje je živio Sveti Dominik Savio.

PRVI TERMIN od 29.4. do 3.5. predviđen je za sve mlade. Polazak je u srijedu 29.4. u 22h, a povratak 3.5. u 23:30h. Cijena je 200 eura, a prilikom prijave plaća se 50 eura. U cijenu je uključen smještaj (djevojke u sobama s krevetima, dečki u dvorani na podu), tri obroka dnevno, prijevoz, prigodna majica… Maloljetne osobe moraju imati pratnju punoljetne osobe koje odgovara za njih.
Prednosti ovoga termina su što je manja gužva u Torinu, termin zahvaća samo jedan radni dan, jeftinij je od termina u kolovozu, tada je za posjet otvoreno Torinsko platno, istovremeno su u Torinu Međunarodne sportske igre salezijanske mladeži.

DRUGI TERMIN od 10.8. do 16.8. predviđen je za mlade koji su dublje uključeni u naše aktivnosti jer će sudjelovati u organiziranom programu koji će sadržavati radionice, kateheze, kulturne i zabavne aktivnosti. Polazak je u ponedjeljak 10.8., a povratak u nedjelju 16.8. oko 23:30h. Cijena je 250 eura, a prilikom prijave plaća se 50 eura. U cijenu je uključen smještaj (nije potvrđeno gdje jer dolazi mnogo mladih iz cijeloga svijeta), tri obroka dnevno, prijevoz, prigodna majica… Maloljetne osobe moraju imati pratnju punoljetne osobe koje odgovara za njih. Treba obavezno uzeti vreću za spavanje.
Prednosti ovoga termin je velik broj mladih iz cijeloga svijeta, bogato organiziran program i termin dulje traje od proljetnog.


Prijave su do kraja veljače kod Petre, naše mjesne predstavnice Pokreta salezijanske mladeži na psm.knezija@gmail.com.