Svećeničko ređenje salezijanaca i mlade mise

Draga braćo i sestre,

pred nama je milosno vrijeme, ređenje naših đakona, koji su nesebično s ljubavlju služili oltaru i mladima, pratimo ih našim molitvama i bratskom ljubavlju.

Učenja i primjeri svetog Ivana Marije Vianneya mogu u tome pogledu pružiti svima značajnu uporišnu točku: Arški župnik je bio veoma ponizan, ali itekako svjestan, kao svećenik, da je neizmjerni dar za svoj narod: “Dobri pastir, pastir po Božjem srcu, je najveće blago koje dobri Bog može dati nekoj župi i jedan od najdragocjenijih darova božanskog milosrđa”. Kada bi govorio o svećeništvu naprosto nije nalazio riječi da opiše veličinu dara i zadaće povjerene jednom ljudskom stvorenju. “O kako je svećenik velik!… Kada bi to shvatio, umro bi… Bog ga sluša: on izgovori dvije riječi a Naš Gospodin silazi s neba na njegov glas i zatvara se u malu hostiju…”. Objašnjavajući svojih vjernicima važnost sakramenta govorio je: “Bez sakramenta Reda, ne bismo imali Gospodina. Tko ga je stavio tamo u svetohranište? Svećenik. Tko je dočekao vašu dušu kada je prvi put ulazila u život? Svećenik. Tko je hrani i krijepi na njezinu zemaljskom putovanju? Svećenik. Tko će je pripraviti da se pojavi pred Božjim licem, perući je po posljednji put u krvi Isusa Krista? Svećenik, uvijek svećenik. A ako bi ta duša umrla [zbog grijeha] tko će je podići na novi život, tko će joj vratiti spokoj i mir? Ponovno svećenik… Poslije Boga, svećenik je sve!… On će sama sebe shvatiti tek u nebu.”

don Danijel Vidović, upravitelj župe

  • 22. lipnja 2024., godine u 10.00 sati u župnoj crkvi Sv. Ivana XXIII., papa – Zagrebačka Dubrava, svećeničko ređenje naših mladomisnika don Janka BELINE, don Zvonimira TOMAŠA, koji su kao đakoni služili ovdje u župi B.D. Marije Pomoćnice na Knežiji, don Ive ŠOKČIĆA (Sveta Mati Slobode – Jarun), don Marija MATIJEVIĆA (Katolički školski centar „Don Bosco“ – Žepče) i vlč. Ivana PUGARA (sv. Josip – Trešnjevka).
  • 23. lipnja 2024., godine u 10.30 sati u župnoj crkvi B.D. Marija Pomoćnica – Knežija, Mlada misa, don Janka BELINE
  • 23. lipnja 2024., godine u 18.30 sati u župnoj crkvi B.D. Marija Pomoćnica – Knežija, Mlada misa, don Zvonimir TOMAŠA, nakon misnog slavlja pozivamo sve Vas dragi prijatelji i župljani na druženje u dvorište Oratorija „Don Bosco – Knežija“
  • 13. srpnja 2024., godine u 10.00 sati u župnoj crkvi Sv. Ana – Rudeš, Mlada misa, don Janka BELINE
  • 20. srpnja 2024., godine u 19.00 sati u župnoj crkvi Sv. Josip – Vela Luka, Mlada misa, don Zvonimira TOMAŠA
  • 31. kolovoza 2024. godine u 11.00 sati u našoj crkvi B.D. Marije Pomoćnice na Knežiji imaju Doživotne zavjete naši bogoslovi salezijanci, oni su: Tomislav ŠIMUNOVIĆ, Karlo ĆUK, Pero DRMAČ, Luka GRGATOVIĆ i Hrvoje KOLAK.