Uskrsna čestitka

U ime cijele salezijanske zajednice

župe B.D. Marije Pomoćnice,

želim vam SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

“Uputiše se onda Petar i onaj drugi učenik i dođoše na grob. Trčahu obojica zajedno, ali onaj drugi učenik prestignu Petra i stiže prvi na grob. Sagne se i opazi povoje gdje leže, ali ne uđe. Uto dođe i Šimun Petar koji je išao za njim i uđe u grob. Ugleda povoje gdje leže i ubrus koji bijaše na glavi Isusovoj, ali nije bio uz povoje, nego napose svijen na jednome mjestu. Tada uđe i onaj drugi učenik koji prvi stiže na grob i vidje i povjerova. Jer oni još ne upoznaše Pisma da Isus treba da ustane od mrtvih.”

Dragi župljani, Sveto Pismo nam govori o zbunjenosti Petara i Ivana koji su trčali prema grobu gdje je Isus bio pokopan. Posljednjih godinu dana, cijeli svijet se našao u sličnoj zbunjenosti koja je potpomognuta osjećajem bespomoćnosti. Pitamo se – kako je ovo moguće? Velik je broj oboljelih, a raste i broj umrlih od bolesti s kojom se čovječanstvo tek uči nositi. Nalazimo se u vremenima kada nitko za sebe ne može reći – siguran sam.

No, braćo i sestre, podsjećam Vas da smo mi kršćani. Mi vjerujemo u Uskrsnuće. Mi vjerujemo da ovaj svijet nije naša konačna domovina. Mi vjerujemo da je Uskrsli pošao pripraviti nam stanove. Mi vjerujemo u Kraljevstvo nebesko. Petar i Ivan su dotrčavši do groba ugledali otkotrljani ulazni kamen, a grob je bio prazan. S pogledom na Uskrslog umrla je u njima svaka sumnja, svaki strah, svaka neizvjesnost. Zato, valja se i nama zagledati u Uskrslog Krista!

Braćo i sestre, ovozemne patnje nisu besmislene. Naš Spasitelj je trpio. Prikazujmo, dakle, i mi svoje patnje i trpljenja, svjesni da u očima Gospodina našega one imaju veliku vrijednost. Širom otvorimo oči vjere, i zagledajmo se u prazni Kristov grob i u Uskrsloga. I naš će grob jednog dana biti prazan. I grobovi naših najmilijih će jednog dana biti prazni. Radujmo se Uskrsu, i ne bojmo se ovozemnoga neprijatelja. Ta, ovozemni neprijatelj može ubiti tijelo, ali on duše ne može ubiti!

Redovito pohađanje svete mise, uz dostojnu svetu pričest, dat će vam snage da se ne umorite trčeći ovim svijetom prema vlastitom uskrsnuću. Potičem vas braćo i sestre da živite ispovijeđeni, i u trajnom miru s bližnjima i s Gospodinom. Ne bojte se. Ako je Gospodin s nama, tko će protiv nas?

U ime cijele salezijanske zajednice

župe B.D. Marije Pomoćnice,

želim vam SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS!

don Ivan Šibalić, župnik