Raspored misa u dane Božića i druge važne obavijesti

Polnoćke su u 18, 19, 20 i 21 sat.

Pred nama je Božić, pozivamo vas da se pripremite sakramentom svete ispovijedi. Ove godine neće biti tzv. ”velikih ispovijedi”. Radije, pozivamo vas da se ispovijedite prilikom blagoslova obitelji, sukladno rasporedu. Ako vam to nije moguće, ispovijediti se možete i svaku večer od 18 sati u župnim učionicama ispod kapelice.

Odredbom Nadbiskupa, uvjetovanom odredbom civilnih vlasti, na BADNJAK posljednja misa polnoćka treba završiti na badnjak do 22 sata. Taj dan, kao i na Božić, u crkvu smije ući nešto više ljudi – jedna osoba na 7 metara kvadratnih. Kao i do sada, poštivat ćemo sve odredbe Nadbiskupa.

U četvrtak, 24. prosinca, je Badnjak. Prijepodne, zornica će biti u 6 sati. Navečer će biti četiri mise polnoćke: u 18, 19, 20 i 21 sat.

U petak, 25. prosinca slavimo ROĐENJE GOSPODINA NAŠEGA ISUSA KRISTA – BOŽIĆ. Svete mise su po nedjeljnom rasporedu: 7, 9, 10:30, 12, 17 i 18:30 sati.

U subotu, 26. prosinca slavimo sv. Stjepana. Sv. mise su u 7, 9, i 18:30 sati.

Mise možete pratiti na aplikaciji Nova Eva i na istoimenom Youtube kanalu na OVOJ POVEZNICI.

VAŽNO:

Izvanredne situacije traže izvanrdne mjere. Vjerujem da još nismo u potpunosti svjesni štetnih posljedica neredovitog pohađanja nedjeljnih svetih misa za vjernike. Posebno veliku štetu čini manjak svete pričesti. I naš Nadbiskup je naglasio, a i mi smo to više puta ovdje naglašavali, da digitalno pračenje sv. mise nikako ne možemo izjednačiti s potpunim sudjelovanjem u euharistiji. Stoga, da ublažimo duhovnu štetu, napravit ćemo ovako:

NA BADNJAK, ukoliko netko prati preko elektronskih medija svetu misu, jer procjenjuje da opravdano ne može sudjelovati na svetoj misi u crkvi, a želi se doći pričestiti, to će biti moguće. Dakle, taj dan, ukoliko ste pobožno pratili sv. misu preko elektronskih medija, može doći primiti svetu pričest ovdje u dvorište župe u 21:45h. Osim službe riječi, prikladan će biti i čin kajanja.

NA BOŽIĆ, vrijedi isto. Ukoliko netko pobožno prati sv. misu preko elektronskih medija, može doći na svetu pričest u dvorište crkve u 12:45h. Osim službe riječi, prikladan će biti i čin kajanja. Posebno vas molimo, izađite u ovim prilikama u susret starijim i bolesnim osobama.

don Ivan Šibalić, župnik