Pismo župnika roditeljima krizmanika

Podjela sakramenta krizme odgođena za jesen.

Poštovani,

Vaše dijete se ove godine priprema za primanje sakramenta svete krizme. Da je sve bilo po predviđenom planu, slavlje primanja sakramenta krizme se trebalo već dogoditi. No, kao što sam Vam već ranije bio javio, radi situacije s pandemijom, dobili smo odredbu Nadbiskupije po kojoj se slavlje sakramenta krizme odgađa do dalje obavijesti.

Nadbiskup je 10. svibnja donio novu odredbu, koja je obvezujuća i za nas. Cjeloviti dopis pročitajte ovdje, a Vas i vaše djece se najviše tiče odjeljak 7c. Sukladno odluci Nadbiskupa, podjela sakramenta krizme se ove godine izvanredno, radi sigurnosti djece i uzvanika, odgađa do jeseni. Trenutna Odredba kaže ovako:

„Glede sakramenta svete potvrde na susretu s dekanima dogovoreno je da se u sadašnjim izvanrednim okolnostima to slavlje do daljnjega odgađa i predviđa eventualno na jesen. Dakako potrebno je kandidate pripremiti za primanje svete potvrde.”

Molim Vas za strpljenje i razumijevanje, i molimo se da ova pandemija što prije mine. Kao što vidite, točni datumi nisu definirani. Čim budem imao više obavijesti, javit ću Vam. U međuvremenu, molim Vas potaknite i svoju djecu na redovito sudjelovanje na nedjeljnoj svetoj misi.

Pozdrav Vam i blagoslov,

don Ivan Šibalić, župnik