Poklonimo se Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu

Dragi vjernici,

svi zajedno iščekujemo da se vrata crkvi otvore za slavlje svetih misa s narodom. U međuvremenu, molimo sve da se drže mjera koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. Isto vrijedi i za našu župu, i to ćemo dosljedno provoditi. Nažalost, radi specifičnosti naše župe (broj vjernika, veličina crkve, stari svećenici koje imamo u župi), nismo u mogućnosti crkvu držati otvorenom tijekom dana.

No, od nedjelje 19. travnja 2020. (uključivo), tijekom dana kada vrijeme bude lijepo, u atriju crkve biti će izložen Presveti oltarski sakrament. Predviđeno je da oni koji to žele, mogu doći u KRATKE POSJETE Isusu, gdje mu se mogu pokloniti i pomoliti. Presveto će biti izloženo svakoga dana u terminima:

Nedjeljom

  • ujutro 9:00 – 12:00
  • popodne 15:00 – 18:00

Od ponedjeljka do subote

  • popodne 15:00 – 18:00

Tijekom ovih vremena, možete doći pokloniti se i pomoliti se pred Presvetim. Napominjemo, i kod nas na dvorištu vrijede sva uobičajena pravila koja poštujete u trgovinama i trgovačkim centrima. Dobro ih poznajete, pa ih neću ovdje posebno navoditi. No, još jednom naglašavam, svi koji budete dolazili molim vas poštujte propisane mjere.

Slobodno donesite cvijeće kod Presvetog ukoliko cvijeća imate u svojem vrtu. Ne kupujte cvijeće.

VAŽNO:

  1. Ukoliko je vrijeme ružno (kiša i sl.), nećemo izlagati Presveto, da se ne bi ljudi tiskali ispod nadstrešnice atrija.
  2. Presveto će biti izloženo samo u navedenim vremenima.
  3. Ukoliko bude kršenja propisanih mjera Stožera CZRH, morat ćemo ograničiti vrijeme izlaganja.

Na sve vas zazivam Božji blagoslov.

don Ivan Šibalić