Poziv na financijsku podršku župi i župnom Caritasu

Dragi vjernici,

Nadam se da ste svi dobro i zdravo.

Ujedno, kako se približava Uskrs, želim Vas pozvati na kršćansku ljubav prema bližnjima.

Prije svega, svima koji su se kao dobrotvori odazvali i na bilo koji način doprinijeli župi, od srca hvala. Svaki dan vas sve uključujemo u molitve. Uz to, obično smo u ovo korizmeno vrijeme imali razne KARITATIVNE AKCIJE, gdje smo sakupljali hranu i novac za najpotrebitije. Ove godine prikupljanje nismo mogli napraviti na redoviti način. Donošenje hrane u župni ured ove godine bih ipak zaobišao, radi mogućeg širenja virusa. Ujedno, ova događanja su i za župu povelik financijski izazov.

Situacija će uskoro vjerojatno biti vrlo ozbiljna. Mogu vam reći da su mi se već sada, nakon jedva mjesec dana, počeli javljati ljudi kojima je ova blokada financijski jako teško pala. POZIVAM VAS stoga da, ukoliko ste u mogućnosti, podržite financijski župu i župni Caritas. Što se tiče raspolaganja novcem župnog Caritasa, koristit ćemo ga isključivo za plaćanje tekućih računa (struja, plin, telefon i sl.) potrebitima. Pri tome, kao i do sada, prednost ćemo davati 1) samohranim roditeljima i 2) obiteljima gdje ima djece, 3) studentima koji nisu iz Zagreba. Dok sam ja u službi župnika, ovo će ostati trajni prioritet župnog Caritasa – iako sam svjestan da se ne slažu svi s ovim kriterijem. Ukoliko znate nekoga u župi da je u potrebi, slobodno potaknite neka mi se osobno jave.

UPUTE za one koji se žele uključiti. Uplate možete provesti na župni račun:

  • Župa B. D. Marije Pomoćnice
  • IBAN (Privredna banka): HR3223400091100160655
  • Ukoliko želite uplatiti za Caritas, u svrhu ili opis dopišite ”Za Caritas”. Ukoliko želite doprinijeti za župu opčenito, nije potrebno ništa dopisivati.

Unaprijed zahvaljujem svima koji će se moći odazvati,
don Ivan Šibalić