Ustanovljenje Župnog pastoralnog vijeća

Dragi župljani,

došlo je vrijeme za ustanovljenje Župnog pastoralnog vijeća župe B. D. Marije Pomoćnice, koje prema odredbama nadbiskupa Josipa Bozanića ustanovljuje župnik, a članove potvrđuje sam Nadbiskup.

Prema odredbi Pravilnika Župnog pastoralnog vijeća u Zagrebačkoj nadbiskupiji, određeni broj članova Vijeća treba biti predložen i izabran sukladno Smjernicama za izbor članova Župnog pastoralnog vijeća u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Prema članku 9. Pravilnika Župnog pastoralnog vijeća: ”Pravo izbora ima svaki župljanin, koji je navršio 19 godina i primio sakramente kršćanske inicijacije.” A, članak 10 istog pravilnika određuje da: ”Pravo biti izabran ima svaki župljanin, koji ispunja uvjete iz čl. 9 i u punom je zajedništvu s Katoličkom Crkvom, te se odlikuje čvrstom vjerom, ispravnim životom i razboritošću.” Važno je napomenuti da mandat članova župnog pastoralnog vijeća traje pet godina.

Stoga, kao župnik župe B. D. Marije Pomoćnice, pozivam vas da se aktivno uključite i doprinesete u ovom procesu. Otvaram svima koji kvalificiraju, sukladno citiranim člancima 9 i 10 Pravilnika župnog pastoralnog vijeća, mogućnost da se uključite. Ovu nedjelju, u dnu crkve se nalazi košara i papirići gdje možete napisati vaš prijedlog/izbor do najviše tri kandidata. Mogućnost da se uključite u ovaj proces ostavljam svima i tijekom cijeloga tjedna (10. veljače – 15. veljače 2020.), dolaskom u župni ured. Ukoliko netko nije u mogućnosti fizički doći do crkve, u  istom ovom periodu može se uključiti i elektronskom poštom.

Zahvaljujem na pomoći i uključivanju. Nadam se da će nam župa ovim putem dobiti kvalitetno i sveto Župno pastoralno vijeće.

Vaš,

don Ivan Šibalić