Čestit Božić

Čestit Božić i blagoslovljenu 2020.

žele vam vaši salezijanci

  1. prosinca 2019.

 

”I Riječ tijelom postade
i nastani se među nama
i vidjesmo slavu njegovu
– slavu koju ima kao Jedinorođenac
od Oca – pun milosti i istine.” (Iv 1, 14)

 Dragi župljani,

Gospodin naš Isus Krist je ušao u ljudsku povijest. Riječ je tijelom postala. Među nas je došao i postao jedan od nas On – Gospodin naš Isus Krist, pun milosti i istine. I ta milost i istina su bljesnule među nama. Mi živimo u blagoslovljenim vremenima, koja su s nestrpljenjem iščekivale stotine naraštaja. Svi oni rođeni prije Krista tapkali su u mraku. Oni su vjerovali i nadali se da će Mesija doći. A mi, mi smo sinovi i kćeri Novoga Zavjeta. Mi vjerujemo i nadamo se, mi gledamo ostvarenje Kristovih obećanja. A Krist, pun milosti i istine, donio je i obećao puno više nego li je itko mogao očekivati.

Braćo i sestre, Krist nam je donio milost i istinu. I nudi ih besplatno. On ne gleda koliko smo bogati, koliko utjecajni, koliko zdravi, koliko lijepi, koliko sposobni… Gospodin naš svima jednako nudi, i sve jednako poziva. On je svjetlost svijeta, koja svima svijetli jednako. Posebno se toga sjetimo ovih dana, kada se približio Božić. Ne dopustimo da se Božić dogodi samo nekom drugom, a da nas mimoiđe. Ne dopustimo da u tami ovoga svijeta svjetlo Kristovo zasja samo nekom drugom, a da nas  ne obasja. Ne dopustimo da u život vječni uđe samo netko drugi, a da mi ostanemo u podzemlju. Ne dopustimo da mir u duši dođe samo drugima, a mi da ga ne primimo. Ne dopustimo da se s Bogom i bližnjima pomire samo neki drugi, a mi da ne budemo dionici pomirenja. Ne dopustimo da se spase samo drugi, a mi da ostanemo nespašeni. Ne možemo sami sebe spasiti. Bog nas jedini spašava. Zato, otvorimo široko vrata srca Gospodinu našem Isusu Kristu. Radujmo se Božiću, jer njegovim rođenjem veliko je svjetlo zasjalo u tminama ovoga svijeta. A, mi smo povlašteni biti dionicima toga svjetla. Radujmo se. Nadam se da ovaj Božić nitko u našoj župi neće ostati u tami. Nadam se da nitko neće biti gladan kruha zemaljskoga. A, posebno se nadamo da ćete se ovog Božića nasititi i tijela Kristova. Jer, zato se Božić rodio – da mi ne ostanemo u tami. Da ne gladujemo.

Dragi župljani, ove godine je naša salezijanska zajednica znatno porasla. Na župi Marije Pomoćnice trenutno djeluje 10 salezijanaca. Bogu hvala na svakome od njih. U njihovo i svoje ime, svima od srca želim čestit i blagoslovljen Božić te svako dobro u 2020. godini!

Vaši salezijanci:

don Marko Pavletić, don Marijan Lovrić, don Josip Stepan, don Vinko Kraljević, don Mirko Režek, don Vitomir Zečević, don Ivan Šibalić, don David Leskovar, don Josip Petrčić, don Zvonimir Tomaš.

don Ivan Šibalić, župnik

P.s.

Posebno vam želim zahvaliti na vašoj darežljivosti prema potrebitima. Bog neka vam bude nagrada.

Tijekom došašća za potrebite ste darovali:

  • za župni Caritas (5 za 1) : 16.810 kn
  • Za udrugu Betlehem: 24.240 kn
  • Za salezijanske bogoslove: 21.405 kn
  • Za stradale u Albaniji: 16.840 kn