Čestit i blagoslovljen Božić!

“Slava na visinama Bogu,

a na zemlji mir ljudima,

miljenicima njegovim!”

Lk 2,14

Draga braćo i sestre!

Koje li radosti za sve nas, da smo djeca Božja, miljenici Božji! A sve nam je to darovano po Isusu! U njemu nas je Bog Otac ponovo zavolio i prihvatio nas kao svoju otkupljenu i voljenu djecu! Posebno sada, za Božić, sjetimo se da je Isusovo rođenje milost koja nam je darovana, a koju nismo zaslužili. Rastimo u poniznosti, i poput Blažene Djevice Marije radosno i zahvalno recimo: ”Veliča duša moja Gospodina, jer pogleda na neznatnost našu.”

Na župi Marije Pomoćnice već više od 80 godina služe redovnici Salezijanci. U okvirima svojih darova i mogućnosti, trudimo se služiti svim župljanima. Pošto smo Salezijanci, posebno su nam srcu prirasla djeca i mladi. Drago nam je da svi vi to prepoznajete, i na različite načine podržavate. Ukoliko se Krist rodi i nastani u srcima naših obitelji i mladih, možemo biti sigurni da Crkva ima budućnost. Ako je Krist uz nas, tko će protiv nas?

No, ove godine bih želio naglasiti da je župa Marije Pomoćnice po strukturi stanovništva u stvari u poodmakloj dobi. U našoj župi je nevjerojatno velik broj starijih osoba. Mi Salezijanci i njima služimo. Krist želi doći u srce svakog čovjeka, bez obzira kakvu je prošlost imao i u kroz kakve je ovozemne režime prolazio. Krist nikoga ne odbacuje! Zato vas sve molim da nam u tom smislu pomognete. Preveliki broj naše starije braće i sestara odlazi s ovoga svijeta, a da nisu primili sakrament bolesničkog pomazanja i pričesti. Ovo me kao župnika posebno boli. Ukoliko imate doma ili u susjedstvu stariju osobu, iskoristite ove Božićne blagdane da i njih potaknete da prime Isusa u svoj život. Na vaš poziv (email), svećenik će vrlo rado doći i donijeti Isusa našoj starijoj i bolesnoj braći i sestrama. Neka i oni dožive ovaj Božić!

Mi, salezijanci župe Marije Pomoćnice, i ove vas godine nosimo u srcu, molimo za vas i želimo dijeliti s vama radost ovih blagdana, ali i sve vaše žalosti, zabrinutosti, tjeskobe, neizvjesnosti, siromaštvo, potrebe, strahove… Tu smo radi vas i želimo i dalje raditi zajedno s vama na dobro župne zajednice i svakog župljanina.

U tom raspoloženju, želimo svima

čestit i blagoslovljen Božić

te svako dobro u 2019. godini!

Vaši salezijanci, po godinama redovničkih zavjeta: don Marko Pavletić, don Josip Stepan, don Marijan Lovrić, don Mirko Režek, don Ivan Šibalić, don David Leskovar, bogoslov Ivo Šokčić