Važna obavijest za hodočasnike u Mariju Bistricu

Auto klub „INA Delta“ Zagreb organizira u petak i subotu 11. i 12. rujna 2015. godine „INA Delta Rally“, čija trasa dijelom prolazi prometnicama: Bliznec-Sljeme-Šestine, Kašina-Laz Stubički-Laz Bistrički i Pila-Sljeme-Šestine te će navedene prometnice biti zatvorene za sav javni promet.

S obzirom na to da će u subotu 12. rujna velik broj hodočasnika pješaka u sklopu 284. hodočašća vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj prolaziti dijelom trase na kojoj se održava rally, ovim putem obavještavamo sve hodočasnike o vremenu kada će se nesmetano moći prolaziti tim prometnicama:

Cesta Kašina – Laz Stubički – Laz Bistrički: Prolazak pješaka hodočasnika od Kašine prema Lazu (nakon čega skreću na „hodočasnički put“) je omogućen do 10:12 sati, te od 12:00 sati do 14:46 sati i poslije 16:30 sati.

Organizatori „INA Delta Rallyja“ također ističu da ovu satnicu treba donekle primiti okvirno, posebno otvaranje prometa zbog mogućih promjena uvjetovanim eventualnim nezgodama na stazi, a postoji mogućnost (koja ovisi o broju natjecateljskih vozila) da se vrijeme otvaranja staze još skrati.